Arguineguin Reef

Arguineguin reef

Arguineguin reef

Arguineguin reef krijgt zijn naam vanwege de stad in de buurt. De boottocht tot Arguineguin reef is ongeveer 30 minuten. Deze locatie is niet zo heel ver gelegen van Helena reef. Het 700 meter lang rif werd gevormd door een oude lavastroom. Dit heeft als gevolg dat deze veel uitsteeksels, grotten en grote rotsblokken heeft.  Deze bieden onderdak aan pijlstaartroggen, murenen en soms zelfs aan grote kogelvissen. Tussen de rotsen kunt u enkele kleurrijke anemonen en garnalen vinden. Op het rif zelf kan je een grote varieteit aan vis vinden.

Er is een grote school van Grunts “Roncadores”. Deze school is soms zo groot, dat je elkaar kan kwijt geraken als je erdoor zwemt. Het is zeker de moeite om rondom de Roncadores te kijken. We zien meestal veel sardientjes en hierdoor heb je ook veel kans om barracuda tegen te komen! Deze houden ervan om op de kleintjes te jagen. Op de bodem kan je dan weer af en toe een adelaarsrog zien.

In het zanderige gebied kunnen we een engelenhaai tegenkomen.  Octopus en inktvis zijn bekende gasten op dit rif vanwege de grote rotsen en uitsteeksels. Indien je veel vis wenst te zien, dan is dit rif zeker een bezoekje waard!

 

Maak je borst maar nat voor een lange duik. Dit rif is niet zo diep en gaat eindeloos door. Dit maakt het zeker de moeite om optimaal je tijd onder water door te brengen en zoveel mogelijk te exploreren!

Verken dit rif ons, let’s go diving, en onze fantastische boot Atlantis.

 

BOEK NU!

 

Details:

  • Max diepte: 16 meter
  • Min. niveau: Open Water Diver of gelijkaardig
  • Waarnemingen: barracuda’s, school van roncedores, anemonen, schorpioenvisachtigen, grote kogelvissen, engel- haaien, roggen, octopussen, inktvissen,…
  • Boot duik