Artificial reef

Artificial reef

Artificial reef

Het rif was een project van de afdeling Mariene Biologie van de Universiteit van Las Palmas. Het idee was om een toevluchtsoord te creëren voor soorten die worden bedreigd door intensieve visserij. Ze legden verschillende soorten structuren op de grond. De reden hiervoor was om te zien welke vorm welke vissoorten aantrok. Hierdoor werden de betonblokken een echt aquarium op een diepte van 20-22 meter.

Ze hebben gedurende een jaar tijd 5 verschillende artificials gebouwd, die elk verschilt in grootte. Dit maakt elke structuur op zichzelf uniek.
Er is hier een verscheidenheid aan soorten te vinden en de zandbodem is een van de beste plekken om engelhaaien te spotten. Kunstmatig rif herbergt ook een grote school roncadores, murenen, octopus en vaak roggen. Af en toe zien we zelfs een groene schildpad op een kunstmatig rif, dus doe met ons mee en probeer je (en ons) geluk!

BOEK NU!

Details:

  • Max diepte: 22 meter
  • Min. niveau: Advanced Open Water of gelijkwaardig
  • Waarnemingen: Shoals van roncadores, barracuda’s, octopussen, pijlstaartroggen, engelhaaien, adelaarsroggen, garden eels, murenen, …
  • Bootduik